Vandring i Batad Rice Terraces, Filippinene

By: 1mr@NK@LMaR$==

Jeg har en gang sagt til min kvinnelige reise kompis: «La oss oppdage livsform av våre urfolk og har en laidback helg i fjellet» . Aldri hadde vi forventer at de fleste turistene kommer til Batad er europeere! En helt «neseblod» scenario for de to oss. Dette begrepet er en Filippinsk slang som betyr at det er vanskelig for oss å snakke rett engelsk samtale med våre medreisende to dager på rad under helgens tur! Til tross for utfordringene, vi sosialisert mye og lære noe nytt om sin livsstil og sine land.

Filippinske kultur bøker aldri unnlater å nevne de berømte risterrasser av Cordillera. I ulike reise blogg nettsteder, er Batad ofte skryt for sin majestetiske utsikten over «grønne trapper», bygget langs fjellkjeden av urfolk tusenvis av år siden. Ukjent for mange, er en av de få UNESCO World Heritage steder på Filippinene denne menneskeskapte attraksjonen.

Jeg har valgt Batad som min lokale reiserute for helgen til å bryte vekk fra min vanlige strand ferie. Nettstedet bilder av Batad risterrasser før mitt besøk førte meg til å tro at man lett kunne gå nede og oppe av ris terrasser. Men når jeg setter foten i Batad, trappa var ca 10 fot høy og ringmur ble laget av store steiner! Bildene kan lure deg; det er ikke en enkel trek på ris-feltet.

Reisetiden fra Manila til Banaue Town Proper er 9 timer. En buss fra Manila vil forlate for Banaue på 22:00 og vil ankomme Banaue byen riktig med 7 am neste morgen. Fra Banaue byen riktig, vil det ta ytterligere 20 minutter av van / jeepney ride pluss 20 minutter med vandring for å nå Batad Village. Det er mange leiligheter i øvre område med utsikt over den fantastiske Batad ris terrasser.

Vertshuset at vi bor har en hyggelig atmosfære med utsikt over ris terrasser. De fleste midlertidige beboere er europeere som ønsker å søke eventyret i mitt land. Det er en god eksponering for de filippinske lokalbefolkningen som oss å få vite mer om andre land vi har ennå ikke besøkt, som Tyskland.

Trek til Tappiya Falls er den mest spennende aktivitet under oppholdet i Batad. Det vil kreve turgåere til å være oppmerksomme på vei til fossen; den vanskeligste delen er veien tilbake til gjestehuset på grunn av de utfordrende bestigninger. Dette halv dag trek er en streng aktivitet, men det er definitivt verdt det. Mye energi er nødvendig for lang hale land reise. Nedenfor er de reisetips når du besøker Batad:

1. Bruk gummi sko under fotturer (ikke tilrådelig å bruke tøfler). Trinnene er bratt og noen ganger glatt.

2. Ta også sti mat og tilførsel av drinker. Kostnaden i sari-sari butikker er 2x-3x den faktiske prisen.

3. Det er lurt å ha en guide på vei til Tappiya faller og å vandre i en gruppe. Ikke fortsett med trek under regntiden. Vannstanden vil stige og det er ras (stein faller)

4. For nybegynnere er det lurt å ha en pre-klatre work-out / varme opp før Batad eventyr.

5. Selv vurdert som 3/9 i vanskelighetsgrad (som betyr «håndterbart» for nybegynnere), det er et adrenalinrush under vandringen til Tappiya faller. Utholdenhet er et must!

6. Det er ingen mobiltelefon signal i Batad. Informer dine venner og familie at du vil være ute av dekning for en stund, slik at de ikke vil bli bekymre deg.

7. Ikke ta bilder av lokalbefolkningen uten deres samtykke.

8. Ta en tur på Banaue byen skikkelig før avreise.

Legg igjen en kommentar

Back to Top