Tips for å forberede kroppen din For K2 Adventure

By: 1mr@NK@LMaR$==

Enten du planlegger en tur til K2 basecamp eller ønsker å sette fjellklatring lidenskap på prøve ved å forsøke å klatre den nest høyeste fjellet på jorden, må du forberede deg til å kjempe mot alle odds av naturen. Klatring det høyeste fjellet i Pakistan eller trekking til sin base camp er ikke nybegynnere eventyreren oppgave.

Du kommer opp til base camp på 8,611m fjellet i Karakorum-fjellkjeden i Pakistan, blir luften tynnere, blir oksygen mindre tilgjengelig og pusten blir vanskelig. Også beryktet som villmann fjellet som prøver å drepe deg, utgjør K2 alvorlig risiko for både trekker og veteran fjellklatrer; Men risikoen for den lidenskapelige fjellklatrer forsterker som han eller hun stiger fjellet.

Høyde sykdom, akutt høyde syndrom og pulmonal ødem er de vanligste helserisikoen forbundet med nesten alle typer eventyr til dette fjellet, men som sunn fornuft skulle tilsi, disse risikoene er høyere for klatrere som har som mål å toppmøtet K2 enn eventyr elskere som hadde enkel ønsker å gå til savage fjellets base camp. Det er viktig å forstå at de helsemessige komplikasjoner forbundet med stor høyde, som nevnt ovenfor, kan være livstruende.

Den gode nyheten er imidlertid at du kan minimere høytliggende risikoen ved akklimatisering og trene kroppen din til å takle miljøfaktorer og for å holde fungerer selv når det er mangel på oksygen. Nedenfor er noen tips for å forberede for klatring K2 og trekking til K2 basecamp:

• Begynn å forberede og akklimatisering i minst to måneder i forkant av eventyret. Dette er spesielt viktig fordi kroppen din trenger minst 60 dager for stor høyde akklimatisering.

• Gå til legen din og få full kroppsundersøkelse som start dine forberedelser og trening. Legen din kan anbefale deg å gjennomgå visse laboratorietester. Hvis du er passe for eventyr, vil legen gi deg et grønt signal.

• Under opplæringsperioden, sørg for å gå og trek så ofte som mulig, og starter med lavere høyde og gradvis flytting til høyere høyder om mulige og tilgjengelige. Med hver sesjon av treningen din, sørg for å øke avstanden og høyde, slik at kroppen og lungene får tilvent til å jobbe i høyden og under anstrengende forhold.

• Hvis det er mulig, iverksette intervalltrening fordi det er en av de mest effektive metodene for å trene det kardiovaskulære systemet for høye høyder. Det innebærer å øke hjertefrekvensen drastisk, og deretter forlate det å samle krefter før du øker den igjen. Kjører på en brattere bakke eller raskere sprint kan hjelpe trene kardiovaskulære systemet for K2 eventyr.

• Tren dine pustemønster for stor høyde ved å arbeide på pust progresjon, og på dyp og utpust. Denne opplæringen vil hjelpe deg å takle lav oksygen på K2 ved at du kan regulere og vedlikeholde pustekapasitet. Øve dyp pusting kan også lagre din overstiger selv i store høyder.

• Gå aldri glipp av en trening fordi det er svært viktig å holde deg trygg og form under forsøk på å klatre K2 eller trek til K2 basecamp.

Husk, klatring K2 eller trekking til K2 basecamp kan være en veldig spennende, rik, spennende og fascinerende opplevelse for deg, men bare hvis du er i god helse og har trent kroppen din for eventyret. Det har også blitt bemerket at riktig hydrering er en annen viktig faktor når det gjelder eventyr i Karakorum fjellene.

Kamran Ahmed er en ekspert forfatter og ivrig reisende. Han har en lidenskap for å skrive om opplevelser, spesielt fjell, fjellklatring og klatre høye topper i Pakistans Karakorum, Himalaya, Hindu Kush og Pamir fjellkjeder.

 

Legg igjen en kommentar

Back to Top